Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Chelsea fanoknak:)

2010.11.28

 

A Chelsea FC-t 1905. március 14-én alapították a Rising Sun (ma Butcher's Hook) nevû pubban, amely a stadion mai bejáratával szemben, a Fulham Road másik oldalán található. Az alapítók a Mears testvérek voltak, akik 1904-ben lettek a Stamford Bridge egyedüli tulajdonosai, és új futballklub alapítását tervezték. Így jöhetett létre a Chelsea FC a fent említett jeles napon. A színekrõl is döntöttek az alapításkor: kék mez, fehér nadrág, és kék sportszár.

A legmagasabb osztályba nem vették fel az új egyesületet a másik két régebbi gárda, a Tottenham és a Fulham jelenléte miatt, ellenben a II. osztálynak megfelelõ Football League-gel, ahol megkezdhette elsõ bajnoki szezonját a klub. A pénzügyileg rendkívül stabil klub érett, rutinos játékosokat igazolt, és 2 év után feljutott az akkori elsõ osztályba, a Southern League-be.
 
 
Az első 50 év
 

Tehát a csapat 1907-ben feljutott az élvonalba, de nem volt igazán sikeres. Ennek ellenére London egyik sztárcsapata lett látványos játéka miatt, szurkolói f
õként a nyugat-londoni munkásosztályokból származtak. Az elsõ jelentõs eredményt 1905-ben érték el, mikor a csapat bejut
ott az FA-kupa fináléjába, azonban ott 3-0-ra kikapott a Sh
effield Unitedtõl. A háborús évek alatt nem rendeztek bajnokságot, majd 1920-ban akár duplázhattak is volna, ám a bajnokságban végül harmadikak lettek, az FA-kupában pedig az elõdöntõ jelentette a megállót - pedig a döntõt a Stamford Bridge-en rendezték. Még így is a klub addigi legjobb szezonja lett ez, utána azonban könnyen feledhetõ rossz eredményeket produkált, hat évre a másodosztályba is kiesett.

A két háború között semmit sem nyert a csapat, de ennek ellenére a szurkolók továbbra is szerették a Chelsea-t. Aztán a háború után új életet kezdett a gárda (csak két játékos maradt a harmincas évekbõl), és újra elkezdett sztárokat igazolni. 1952-ben Ted Drake lett a vezetõedzõ, aki elõtérbe helyezte a fiatalítást és fontosnak tartotta a lelki tényezõket. A sok fiatal játékos alkotta csapatra már nem illett a Pensioners (Nyugdíjasok) becenév, így Drake kezdeményezésére megváltoztatták a klubcímert (a nyugdíjas helyére egy oroszlán került) és a Blues, azaz Kékek lett a hivatalos becenév.

A klub 50 éves jubileumára Drake nagyszerû csapatot készített fel, és a Chelsea - kisebb meglepetésre - megnyerte a bajnokságot, evvel megszerezve a klub elsõ trófeáját. A bajnoki cím után a csapat indulhatott volna a BEK elsõ évadjában, de az FA nem engedte ki a londoniakat a nemzetözi porondra. Ha a BEK szereplés nem is, de a Charity Shield-gyõzelem (így hívták akkoriban az angol Szuperkupát) összejött. Az augusztusi döntõben 3-0-ra verték meg az FA-kupa-gyõztes Newcastle Unitedet.

 

 
 
 
 
Az I. aranycsapat
A bajnoki cím és a Szuperkupa-gyõzelem után azonban nem jöttek a jó eredmények. A csapat 1962-ben az utolsó, huszonkettedik helyet szerezte meg a bajnokságban, és ezzel ki is esett. Drake lemondott, utóda Tommy Docherty lett. A gárda rögtön visszajutott a legjobb divízióba, és ott is a jobbak közé tartozott: 1972-ig mindig jobb helyen végzett a 10. pozíciónál. 1965-ben ünnepelhették elsõ Ligakupa-gyõzelmüket a Kékek, miután a döntõben 3-2-re megverték a Leicester City-t.

1967-ben a bajnokságban kilencedik lett a Chelsea, és ezután a vezetõk leváltották Docherty-t. Helyette Dave Sexton ült le a kispadra, akivel a klub 1970-ben megnyerte az FA-kupát (a megismételt döntõben: Chelsea - Leeds United 2-1), és ez feljogosította a csapatot a Kupagyõztesek Európa-kupájában való indulásra. Ha már indulhattak, meg is nyerték a sorozatot. A Real Madrid elleni döntõben 1-1-re végeztek a csapatok, majd két nappal késõbb a londoniak 2-1-re megverték a madridiakat. A Chelsea megszerezte tehát elsõ nemzetközi kupáját, a KEK-serleget.
 
 

Chelsea Compilation - Especially for ChelseaFanatics ║HD║

 

 

 

 

Keresem szüntelen kinek a szive nem csak értem de a Chelsea-ért is dobog szüntelen!!!!

Éljen a CHELSEA!!! GO CHELSEA GO !!!!


Minden embernek van 1 álma és egy dolog amiért él.Az én álmom, hogy a Chelsea pályán focizzak és az a dolgom, hogy szurkolóként buzdítsam a világ legjobb csapatát mely a menyben született és a földön él ez a csapat a CHELSEA!!!!!Hajrá fiúk mindent bele!!!!


Angol égen angol isten a Chelsea-nek párja nincsen!!!!

Chelsea:
Kék és fehér ősi szinünk
Ősi szinünk istenségünk
Míg van egy csapat
Mi felkiált, mi nyerjük meg a ligát
Cech a csodakapus, ha áll
A labda a hálóba nem száll
Terry a mi falunk, ha ez a
Fal áll gólt nem kapunk
Ferreira és Carvalho a két
Honfitárs büszkévé teszi csapatát
Michael Ballack és Frank Lampard akiért
a csapat mindig kiáll
Ottvan Drogba a csoda csatár
Aki minden gólt a csapatnak szán.


Blue is the colour(Angolul)

Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name

Here at the Bridge whether rain or fine
We can shine all the time
Home or away, come and see us play
You're welcome any day

Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name

Come to the Shed and we'll welcome you
Wear your blue and see us through
Sing loud and clear until the game is done
Sing Chelsea everyoneKék a szinünk:(Magyarul)

Kék a szinünk, football a játékunk
Mi együtvagyunk, és nyerés a célunk
Így kedvünk nem szegi a nap és eső
igen Chelsea, Chelsea a mi nevünk

It a hídnál szomorú eső vagy jókedv
Mi képesek vagyunk ragyogni minden időben
Othon vagy máshol , jövünk és játszuk a játékot
Isten hozzon bármely napon

Kék a szinünk, football a játékunk 
Mi együtvagyunk és nyerés a célunk
Így kedvünk nem szegi a nap és eső
igen Chelsea, Chelsea a mi nevünk

Jöjetek az öltözőbe isten hozon titeket
viselj kéket és néz végig rajtunk
Énekej hangosan és tündöklő egységes játékunk feléled
Mindenki énekelje Chelsea.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A CHELSEA a világ legjobb football csapata

 

 
 

 

Képgaléria


Utolsó képArchívum

Naptár
<< Július / 2022 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 26769
Hónap: 87
Nap: 1